Tyxo.bg counter
Интересно
Кайт сърф

Кайтсърфингът е още познат като кайт сърф или кайтбординг. За практикуването му е нужно мощно хвърчило, което тегли кайтъра по водата и малък сърфборд, уейкборд, кайтборд /дъска/.

Кайтсърфистите използват дъска с ремъци за краката /страпове/ и силата на голямо, управляемо хвърчило /крило/, за да се движат по водата. Макар че изглежда доста просто, всъщност кайтсърфинга е предизвикателен спорт. Тялото на кайтърфиста /кайтър/е единствената връзка между хвърчилото и дъската. Хвърчилото се направлява във въздуха, а дъската във водата.

Макар и спорта да е все още в “детска възраст”, неговата популярност нараства много бързо.
През 2006-та броят на кайтсърфистите е приблизително 150-200 000 души. С времето, спорта става все по-безопасен благодарение на нововъведенията в дизайна на крилата и сейф-рилийз системи /системи за безопасно освобождаване от крилото/.

Като цяло този вид спортове са претърпели сериозно развитие и обезпечават както различните условия за сърфиране, така и представителите на различните стилове - уейк стайл, уейв райдинг, фриистайл, джъмпинг и круизинг. Други разновидности на спортове, в които се използва хвърчило за задвижване са - кайт лендбоардинг /по земя/, сноукайтинг /на сняг/, кайт бъггинг /с двуколки/, кайт джъмпинг /скокове/, както и използване на кайт за тласкане на каяци по вода.

 

Не "Честь проклятых. Тайна князя Галицкого" всем такое счастье, как вам.

У него нет оружия, а если бы даже и было, "Информатика. 1 класс. Учебник для общеобразовательных учреждений" со связанными руками он "скачать торрент игры на поиск предметов" все равно не смог бы им воспользоваться.

Всецело полагаюсь на вас и уверен, что вы доставите "песни марины журавлевой скачать" письмо в полном "Олди донецк каталог" порядке.

Лишь когда серапе уже снято, по толпе проносится шепот.

Триптолемус "Брестская крепость" увел его в соседнюю комнату, достал перемену платья и предложил юноше переодеться, "скачать дежавю ридером" а сам вернулся на кухню, чрезвычайно встревоженный столь необычным для его сестры приступом "краткое содержание арап петра великого пушкин" гостеприимства.

Он забыл "гоголь тарас бульба краткое содержание по главам" о том, что руки и ноги у него связаны, "Игровой автомат Гном [Gnome]" и упал на пол; с трудом поднялся он на колени.

 
Черноморец

Курортното градче Черноморец /Св. Никола/ е разположено на живописен полуостров в най-южния край на бургаския залив. Черноморец се намира само на 24 км южно от Бургас и на 5км от старинния град Созопол. Черноморец е събрал в себе си цялата красота на черноморското крайбрежие и по принцип е уникално място тъй като има 5 плажа, разделени от невероятно красиви скалисти брегове. Високите температури на въздуха и водата дават възможност на почиващите да прекарват повече време сред природата и да и се наслаждават изцяло. На 1 км от черноморец се намира прекрасния залив Вромос, който често и предпочитан от любителите на подводния риболов. А на 2 км се намира един от най-прекрасните плажове на Бургаското черноморие – къмпинг „Градина”, който е по-известен като Царския плаж. Със своята чистота и красота този плаж всяка година привлича хиляди чуждестранни и български туристи.

Архитектура

 В село Черноморец са построени симпатични малки къщички, пансиони и малки хотелчета. Преобладава низкоетажното строителство, което в крайна сметка създава атмосфера на спокойствие и почивка. Градът има една чудесна традиция – да отглежда и поддържа прекрасни цветни градини. Пред всеки дом, ресторант, хотел има красиви цветни лехи и храсти.

Черноморец още...
 
Созопол

Созопол (на гръцки: Σωζόπολη, Созополи) е град в Югоизточна България на Черно море. Намира се в област Бургас и е административен център на Община Созопол. Един от най-популярните курорти в България
 

География 
Созопол е разположен на българското черноморско крайбрежие, на 35 км южно от Бургас. Центърът му (Старият град) се намира на малък полуостров. В близост до него са островите Свети Иван и Свети Петър.

 История
Созопол е най-старият град по българското черноморско крайбрежие. Първото селище тук е възникнало в края на IV-III хилядолетие преди Христа. Подводните проучвания в акваторията на созополското пристанище разкриват останки от жилища, керамични съдове, каменни и костни оръдия на труда от бронзовата епоха. В созополския залив са открити и многобройни каменни котви и щокове, датиращи от II-I хил. преди Христа. Те свидетелстват за активно корабоплаване още от най-дълбока древност.

 
През 610 г. пр. Хр. на мястото на днешен Созопол е основана елинска колония („полис“) на милетски гърци под името Аполония Понтика. Името на града идва от бог Аполон считан за закрилник на колониите. Градът израства като важен търговски и пристанищен център. Поддържа активни връзки с големите центрове на Елада: Милет, Атина, Коринт, Хераклея Понтийска, островите Родос, Хиос, Лесбос и други. Търговското му влияние в Тракия се основава на съюз с владетелите на Одриското царство, възникнало през V в. преди Христа. Аполония Понтика се конкурира със създадена след около един век мегарска колония Месемврия. Мегарците искат да имат търговски контакти с траките чрез бургаския залив. В отговор на това Аполония създава своя собствена колония - Анхиало от южната страна на Месемврия. Новата колония освен да пази достъпа до бургаския залив, била богата и на подводни залежи на сол. За активна добив на сол още в Античността сочат промени по морското дъно в залива.

Созопол още..
 


Réalisation - Webdesign par Julien LIBERT www.jlncreation.com
The Beach Template Valide en XHTML et CSS.
Copyright © 2024 Hotel Saint George. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.